De Blije zak is het eerste cadeau wat speciaal voor vaders is ontwikkeld. www.blijezak.nl

 

blijezak blije zak vader baby cadeau

Verkenning

De Blije zak komt voort uit een verkenningstocht door de samenleving naar de plek van vaders. Ik was nieuwsgierig naar een antwoord op de vraag "Hoe ruimte te creëren voor vaderschap?".  Ik ontdekte dat er al veel gebeurd, er zit beweging in het vaderschap. Steeds meer mannen denken bewust na over hun plek en invullen van het ouderschap, samen met hun partner. Deze beweging wil ik versterken door de Blije zak. Een cadeau wat je als vrienden aan een verse vader kan geven. Niet alleen een luiertaart voor de baby (lees moeder) en cadeaus voor de moeder, maar ook een cadeau voor de vader. 

Inhoud

Geïnspireerd door Blije doos van mijn vrouw ben ik een symbolisch cadeau gaan ontwikkelen. Een cadeau waarmee je aan de slag kunt gaan en uitgedaagd wordt om je te verbinden. Ik zie in de kern van vaderschap 'gaan', waar de kern van moederschap 'koesteren' is. Vrouwen worden uitgedaagd om los te laten, mannen om zich te verbinden. De Blije zak is een knapzak wat symbool staat voor het 'gaan' met daarin een mes, vuursteen en een bijzondere whisky. Ben je nieuwsgierig naar de symboliek van de inhoud ga dan naar www.blijezak.nl

Product

De knapzak is gemaakt van gebruikte materialen. De stok is gemaakt van restanten vurenhout uit de bouw. De jute zak is gemaakt van gebruikte koffiebonenzakken en tot een zak geknoopt. Het mes van het Franse merk Opinel wat al 125 jaar een eenvoudig en robuust zakmes maakt voor het dagelijks gebruik. De firesteel (vuursteen) is gemaakt van kokosschillen. De whisky is speciaal geselecteerd door Stefan van der Boog van www.passievoorwhisky.nl. Het resultaat is verrassend. 

Gebruik

Wanneer je een Blije zak ontvangt kun je ermee aan de slag. De stok is met het zakmes in stukken te splijten en je kunt er enkele snippers afsnijden. Een draad van de zak kun je verpluizen en met de firesteel (vuursteen) ontvlamt deze. Met de snippers en de rest van het hout erop kun je de whisky aanbreken en samen bij het vuur proosten op het nieuwe leven. 

 Blije zak vuur vader cadeau blijezak